Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pedofil visade snoppen för 4-åring

En man i 60-årsåldern, i Strömsunds kommun, ska betala 11 000 kronor i skadestånd till en 7-årig ung flicka som sexofredades av mannen för flera år sedan.

Han fälls för att ha visat snoppen och tillfredsställt sig själv. Flickan berättade om två händelser för en kvinna, sedan ett häktningsbeslut mot mannen hävts och de pratade om att undvika honom.

I ena delen av åtalet anklagade mannen för att ha tafsat på flickan, men frias där av tingsrätten. Enligt mannen berättade flickan vid ett tillfälle att hon kissat ner sig. Han kontrollerade detta genom att känna utanpå hennes kläder. Detta hade ingen sexuell innebörd.

Tingsrätten konstaterar att det inte är bevisat att beröringen hade sexuell innebörd, varför åtalet för sexuellt ofredande kopplat till beröringen ogillas.

Däremot fälls mannen för att han visat snoppen för flickan, tafsat på hennes trosa och tillfredsställt sig själv vid ett annat tillfälle. Hon var 3-4 år när det hände.

Det konstateras att hon omgående berättade om händelsen när mannens namn kom på tal långt senare. Brottsligheten inträffade innan mannen dömts till ett års fängelse för likartad brottslighet och innan de brott han dömdes för då.


Eftersom brotten ligger långt bak i tiden, och har ett straffvärde på cirka två månader, döms han till skyddstillsyn och ska fullfölja ett program för att inte återfalla i nya brott.