Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PC-esteter tar till brösttonerna

/
  • Kampen mellan gott och ont illustrerades av kören med hjälp av dansare i låten Mörkertia.Foto: Ulrika Andersson
  • Hoven Drovens Jens Comén med en av eleverna öser lite extra i låten Bjekkergauken.Foto: Ulrika Andersson

Palmcrantzskolans estetprograms tydliga vårtecken, den årliga showen fick sin premiär på måndagskvällen i Folkets Hus.

Annons

Vårprojektet är alltid ett obligatoriskt ämne för alla som går musikestetprogrammet.

Körledarna som är de huvudsakligen ansvariga lärarna för vårens stora arbete har de senaste åren verkligen varierat projekten. Allt för att göra det pedagogiskt brett och spännande för alla som medverkar och dessutom väldigt kul för oss i publiken som med spänning kan se fram emot varje års presentation från PC-esteterna. Årets tema var musik från världens alla hörn och framfördes tillsammans med Hoven Droven.

Det ges en enkel scenografi och enkel men väldigt effektfull koreografi. Bildspelet på en av låtarna gav också en extra dimension. Det märktes dessvärre att tiden för de tekniska repetitionerna varit lite knapp. Oblans i ljudet där vi ofta gick miste om sång- eller spelinsatser, missar med ljuset och annat som kändes tråkigt för gänget på scenen, förståeligt på grund av tidsbristen men lite störande. Det blev också en del longörer med alla förflyttningar på scenen som krävs för att alla grupperingar ska få plats, det gjorde att kvällen kändes lite väl lång.

Kul är det att vi blev bjudna på allt från instrumentalsolo via ensembler av alla slag till full kör med Hoven Droven i riktigt folkrockgung. Härligt var det också med dansinslagen på en del av numren som illustrerar det hela lite extra.

Genomgående under kvällen fanns det ett driv i alla låtar oavsett tempo och det är en skön bedrift. Det svängde och det är en kör som fått jobba med brösttonerna för att kunna genomföra många av låtarna.

Riktigt bra var bland annat Le Plus Beau du Quartier, vi förflyttades raskt till en gata i Paris, och fick en fin sånginsats från solisten. Weh från Sibirien med damkör var häftigt och stark. Det blev riktigt magiskt i Mörkertia, där kampen mellan det goda och onda griper tag i oss. Ezili från Haiti genomfördes i ett finstämt arrangemang.

Dessutom gick nog ingen hem från föreställningen utan att nynna på slutlåten Slentbjenn från Jämtland, där fick vi Hoven Drovens alla karakteristika och riktigt bra ös från kören.

Ni som nu inte var där på måndagen får en ny chans att se föreställningen på tisdag kväll, missa inte den!

Mer läsning

Annons