Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paviljongens prislapp inte klar

Den nya glaspaviljongen öppnade i helgen nere i Badhusparken. Massor med besökare passade på att sitta i värmen "utomhus". Men hur mycket paviljongen kommer att kosta skattebetalarna är inte klart.

Fiket i Badhusparken i Östersund som drivs av Stocke titt har fått en rejäl ansiktlyftning. I anslutning till den gamla runda byggnaden har en stor glaspaviljong byggts upp.

Byggandet har dragit ut på tiden och Östersunds kommun som beställt bygget har bråkat med byggföretaget Attacus efter meningskiljeaktigheter om

Men i helgen var det äntligen dags att slå upp portarna i samband med Vinterparkens invigning.

– Det har varit jättemycket folk här. Jag tror de lockas av att kunna sitta med sådan utsikt, jublar Erika Panhed, kaféansvarig.

Paviljongen innebär att antalet sittplatser dramatiskt ökar.

– Tidigare har vi väl haft kanske 20 sittplatser. I den nya delen är det i alla fall 70 platser.

Ursprungligen skulle kostnaden för paviljongen stannat på två miljoner kronor. Den siffran har blivit större. Exakt hur mycket större kan inte Bertil Danielsson, gatuingenjör på Östersunds kommun, säga.

– Nej. Det var ett inslag på webben där någon sa att det skulle kosta tre gånger så mycket. Det kan jag säga att det stämmer inte, säger han.