Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paul McCartneys fläckfria album

"New"

(Universal)

Bästa låt: "Early days"

Annons

Soloskiva nummer 16 i ordningen från Paul McCartney är en habil men spretig historia. Spretig kanske delvis på grund av dess fyra producenter Mark Ronson (Amy Winehouse), Paul Epworth (Adele), Ethan Johns (Laura Marling, Kings of Leon) och George Martins son Giles. Alla märks de i produktionen och drar åt olika håll.

"New" öppnar med "Save us", ett tydligt avstamp som andas Queen och 80-tal. I bland är det post-folkigt, i bland arena-mässande, medan andra låtar, som "Appreciate", skramlar desto mer. Det finns en fin tyngd i "Everybody out there" och på skivans bästa låt "Early days" sjunger McCartney om gamla tider med en rörande spröd uppriktighet. Den kommer de gamla McCartney-fansen att älska.

Kort sagt: Ett fläckfritt, oerhört melodiskt och i sina bästa stunder ganska modernt album. Vilken lyssnare det egentligen riktar sig till är däremot omöjligt att lista ut.