Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paul Magnusson

Paul Magnusson i Oviken har hastigt avlidit i en ålder av 81 år. Närmast sörjande är hustrun Calise och barnen Ylva, Maud, Ulf och Hans med familjer. Därutöver många släktingar och vänner.

Paul växte upp på ett litet hemman i Sölvbacken i kretsen av en stor syskonskara. Han fick tidigt hjälpa till på gården och i skogen. När han blev äldre arbetade han bland annat på mejeriet i bygden, körde taxi och sålde tv-apparater. Han fick sedan anställning som linjearbetare och sedermera vaktmästare vid Televerket i Östersund. Dit flyttade han med familjen 1963 till ett nybyggt hus nära travbanan. Paul var noggrann och energisk i sitt arbete och hade stor arbetsförmåga. Som person var han ofta glad och tillgänglig Han blev därför uppskattad i sin omgivning.

1984 flyttade Paul tillbaks till Side i Oviken, där han och hustrun köpte och renoverade en släktgård. Han var en hängiven naturmänniska som bland annat ägnade sig åt älgjakt och var länge jaktledare. Småvilt var en annan passion. Under flera år hade han hamiltonstövare som han tränade upp. Även fiske var ett stort intresse, gärna i Björnsjön där han hade sin älskade fiskestuga Nallebo.

Paul var också intresserad av idrott – främst skridsko – vilket ledde till att flera av barnen blev framgångsrika inom IF Castor. Sonen Hasse tävlade till och med för landslaget. Travsport var också viktigt för Paul. Tillsammans med syskonen spelade han på V65 och följde hästarnas prestationer i media.

Paul var släktkär och gladde sig åt att umgås med alla. Jämtmålet och hembygden blev han trogen hela livet. Han var ärlig, uppriktig och noga med att göra rätt för sig. Han kunde vara bestämd i sina åsikter, men samtidigt mycket snäll och hjälpsam. Han hade nära till skratt och var ofta skojfrisk.

Allt detta gör att Pauls hastiga bortgång har skapat stor sorg och saknad. Samtidigt lämnar han ett ljust minne efter sig.

Sven-Runo Bergqvist