Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patriks combo vidare i dansbandskampen

Mer än 50 jämtar hade samlats i Norrköping för att heja fram Patriks combo i dansbandskampens första program.

Och det gick vägen – på lördag blir det nya tag för Jämtlandsbandet.

När LT pratar med Patrik Zackrisson har bandet just lämnat Sundsvall för att åka den sista biten hem från Norrköping där programmet dansbandskampen spelades in under direktsändning på lördagskvällen. Direktsändning sätter stor press på banden och Patrik Zackrisson erkänner att de var nervösa.

– Ja, det var lite spänt. Jag har fått lära mig nu att göra teve innebär att vänta, vänta och vänta. All väntan innebär i sin tur att nervositeten byggs upp.

Banden hade en minut och 45 sekunder på sig att fånga publiken hemma i tv-soffan som ringer in och röstar på banden.

– Jag blev så upprymd av att se alla jämtar som stod framför scenen och skrek Patriks combo. Jag blev varm inombords och upprymd. All adrenalin for runt i kroppen och visste inte vart det skulle ta vägen. En del for ut i fingrarna och satte sig i knäna, säger Patrik Zackrisson som spelade keyboard samtidigt som han sjöng.

Över 50 jämtar hade åkt buss till Norrköping för att stötta sina hemmafavoriter.

– Det var helt overkligt att de hade åkt mer än 70 mil för att heja på oss och gjort egna skyltar och tröjor. Det var otroligt vackert och rörande.

Efter framförandet av låten "Det gör ont" fick bandet kritik från jurymedlemmen Thomas Deutgen. Han tyckte att det saknades humor i framförandet och ville se mer av den sorten i kommande program.

– Jag tror att humorn är något som vi får bygga upp allteftersom, om vi får vara kvar i programmet. Dansbandsbranschen är ganska konservativ och vi vill inte börja med att spexa direkt och enbart framstå som pajasar.

Bandet är nöjda med sina insatser och känner mer trygghet inför kommande lördag. Då har bandet fått i uppgift att göra låten "Aj aj aj det bultar och det bankar" till sig egen. Då kommer även en dansjury vara med och bedöma dansvänligheten i musiken.

– Nu ska vi repa låten och ordna nya kläder som vi stegvis kommer att byta ut. Jag hoppas att vi får vara med i tävlingen ett tag för vi kommer att ta ut svängarna mer och mer.