Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Sandell på väg mot succé när han drogs med i ledarens fall – tappar i rallycross-serien

Jämten Patrik Sandell såg ut att gå mot en fin andraplats vid rallycross-serien GRC:s första deltävling i Daytona, Florida. Men ledaren Tanner Foust snurrade, Sandell drogs med och i stället för succé så blev det en tuff dubbel.

Annons

Patrik Sandell kom till helgens dubbeltävling med seger i bagaget från Dallas för ett par veckor sedan. Inledningsvis såg han och teamet Bryan Herta Rallysport ut att vara kvar på det snabba vinnarspåret.

Kvalsnabbast och sedan seger samt andraplats i heaten. Efter en tuff semi fick han ett sämre startspår i finalen, men hittade farten och klättrade snyggt upp till en säker andraplats och närmade sig ledaren, även totalt, Tanner Foust.

Men med tre av tio varv kvar var olyckan framme. Tanner Foust snurrade och i stället för att lyckas smita förbi till seger, så touchade Patrik Sandell i amerikanen och drog med i fallet.

"Rejäl otur i finalen. Bilen kändes kanon, vi var snabba och passerade flera upp till andra plats. Jag jagade Tanner när han snurrade av och vi körde ihop när han kom upp på banan igen. Men vi tittar framåt, det kommer en ny dag i morgon", skrev Patrik Sandell på Instagram efter den olyckan.

Det slutade med åttonde plats och ett kliv ner till tredje plats i totalen, som packades ihop rejält.

Patrik Sandells team jobbade stenhårt hela natten mot söndag för att få bilen i ordning. De lyckades, men farten fanns inte riktigt där.

Det blev en tyngre resa fram till finalen. Och ännu värre när han väl var där.

Från femte startposition dök han ner till sjunde på tredje varvet och fortsatte tappa rejält med tid. På åttonde varvet blev han passerad av en till och slutade på en ny åttonde plats.

Den här gången var Tanner Foust överlägsen och kvar på banan hela vägen. Det ger honom en klar ledning inför fortsättningen i GRC, medan Patrik Sandell fortsatte neråt.

Nästa deltävlingar avgörs i New River 2–3 juli.