Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Sandell blev årets rallyförare

/

Patrik Sandell får skriva upp ännu en titel på meritlistan.
Tidningen Bilsport har utsett honom till årets rallyförare i Sverige.
– Otroligt hedrande, säger Patrik själv i ett pressmeddelande.

Annons
Det är andra gången som tidningen fastnat för jämten, 2005 valdes Patrik Sandell både till Årets Rallyjunior och till Årets Bilsportjunior.
– Patrik imponerar verkligen genom att kunna köra fulla VM-satsningar i både Junior-VM och PWRC, och samtidigt krydda med några WRC-tävlingar. Ingen annan satsar så oerhört på sporten som han gör, säger juryns ordförande Stig Sjöberg i ett pressmeddelande.
– Han är väldigt komplett och duktig även på det som är viktigt vid sidan av själva bilkörningen, som att arbeta med sponsorer och PR. Allt det där som behövs för att kunna köra på en så hög internationell nivå. Det är ingen tvekan om att han är en värdig vinnare i år, säger Stig Sjöberg.
Patrik Sandell, som just nu laddar för PWRC-finalen i Wales 28–29 november, säger så här om utmärkelsen:
– Otroligt hedrande. Det här är egentligen ett pris som borde tilldelas både mig och Emil Axelsson. För vi är två bilen, både i med- och motgång.
– Det känns också som ett bevis på att vår målmedvetna satsning verkligen gett resultat. De senaste åren har vi etablerat oss internationellt i rallyvärlden, med målet att nå WRC. Idag har vi kommit 90 procent av vägen, och jag hoppas att vi kan ta det sista steget väldigt snart.
Övriga pristagare i tävlingen var bland andra Kenneth Hansen (årets rallycrossförare) samt Rickard Rydell (årets racingförare).

Mer läsning

Annons