Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik och hans combo vädrar final

Hemlighetsmakeriet är stort inför kvällens kamp på dansbandsscenen. Patrik Zackrisson utlovar en spektakulär entré.

– Dansbandsfundamentalisterna kommer att gå i taket och de fritt tänkande människorna kommer att jubla, säger han.

Solen börjar gå ner, snöslasket på Stockholms gator får med ens en grådaskig färg. Men pubarna på Södermalm lyser varma. Det är fredag och after work-tider. Lionhearts studio finns bakom en anonym dörr. Innanför väntar alla på Patriks combo. Produktionsbolaget Baluba väntar på att spela in ett reportage med gruppen till lördagens program av Dansbandskampen, artisten Erik Segerstedt, som har skrivit gruppens nya låt Madeleine väntar, och vi väntar.

Patrik Zackrisson, Anders Erlandsson och Fredrik Magnusson är försenade. På fredagsmorgonen vaknade de i Ånge, där de i torsdags hade en spelning på Hotell Mittlandia. Men trots att de startade bilfärden mot Stockholm tidigt drar allt ut på tiden på grund av ishalka och snöoväder. När de äntligen dyker upp är de hungriga och slitna.

– Jag har känt mig otroligt trött den här veckan och när jag blir för trött får jag svårt att sova. I det här läget måste man backa undan lite samtidigt som det är nu det gäller. Det är en svår ekvation, säger Patrik.

Anders instämmer.

– I morse var första gången jag kände mig sliten. Allt vi har ätit i dag är en kanelbulle och en krokofant, säger han.

– Samtidigt har vi finalvittring, vi vill inte ryka nu, säger Fredrik.

Och i ärlighetens namn syns det inte att de är slitna. Inte det minsta. Humöret är som vanligt på topp, de jammar, spexar, ger allt. Erik Segerstedt är imponerad och öser beröm över gruppen.

– De känns som väldigt genuina människor och musiker. Jag förstår att de är folkkära i Jämtland, det kan de bli i hela landet, säger han, och tillägger att han aldrig tidigare har skrivit en dansbandslåt. Madeleine skrevs egentligen till förra årets dansbandskamp, men det var först nu den kom med.

I förra omgången tog combon det ganska lugnt. De framförde Rihannas Umbrella utan förklädnader och utan att håna dansbandsexperten Thomas Deutgen. I kväll, däremot, blir det åka av med Lasse Stefanz De sista ljuva åren, men hur vill trion inte avslöja.

– Vi kommer att bjuda på starka inslag av Norrland, säger Fredrik kryptiskt och Anders hänger på.

– Det är något som folk har väntat på, något som nästan finns i varje hem. Men det är ingen kökspryl, säger han hemlighetsfullt innan han hugger in på sin pizza med ruccola.

Snart ska alla instrument in i minibussen igen. Snart tänds strålkastarna i Norrköping. Snart vet vi om Patriks combo går vidare ytterligare en helg eller får finna sig i att lämna tävlingen. Men först måste trion ge allt, igen.