Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patetiskt, Siwertsson

Det blir nästan patetiskt när Siwertsson (M) i LT den 2 augusti går till angrepp på mig för vårt förslag om att skapa jobb, praktik eller aspirantplatser i våra kommuner och landsting. Socialdemokraterna vill ta ansvar för det som regeringen misslyckats med - nämligen att minska långtidsarbetslösheten bland unga. 500 platser som dels finansieras av kommunerna, men också av de Socialfondsmedel som EU sänt till Sverige när de sett att regeringen inte själva klarar arbetslösheten.

Att regeringen nu stoppar stora delar av denna EU-miljard blir ett slag rakt mot de unga i vårt län - ett slag som Siwertsson inte vill kännas vid. Kanske vore det bättre om han tillsammans med mig träffar den moderata Arbetsmarknadsministern för att försöka förmå henne att ändra beslutet och istället betala ut ungdomarnas pengar. Han har chansen, eftersom jag redan kontaktat henne för att få träffa henne kring frågan. - Han är välkommen att följa med för ungdomarnas skull, istället för att hoppa på mig och påstå att jag kallar mig för något jag inte enligt honom är. När Regionförbundet bildades, valdes tre Regionråd i vanlig ordning. Hans partirepresentanter var med vid valet och det borde Siwertsson veta, att det är den valda församlingen som tillsätter och avgör titel. En liten fråga i sammanhanget, men tydligen viktig för honom. Han tycks inte heller vilja inse att det sk Kulturarvslyftet blev en flopp i hela Sverige eftersom regeringen bara satsade några tusenlappar per anställd och resten vältrade man över till föreningar, ideella organisationer och andra där det inte fanns pengar till detta. Är det så man nu försöker göra igen genom att undanhålla över en miljard som skulle gå till arbetslösa ungdomar.

Robert Uitto, Regionråd (S)

Ordförande i Region Jämtland, samt

vice Ordförande i Landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel