Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Passiva (S) i Östersund

Annons

Med moderaternas näringspolitik kommer nya företag att etableras i kommunen. Fler arbetstillfällen är det samma som fler skattebetalare, fler skattebetalare ger mer skatteintäkter utan skattehöjningar. De ökade skatteintäkterna ger utrymme för satsningar på ytterligare tillväxt och ökat välstånd.

Socialdemokraternas avsaknad av näringslivsintresse har varit förödande.

Den bistra verkligheten är att Östersund ligger i botten i flera näringslivsmätningar.

I Svenskt Näringslivs ranking när det gäller beslutande politikers attityd till näringslivet hamnar Östersund på plats 205. Ännu sämre är det när det gäller den andel som får sin lön från privata företag, där blir placeringen 267 av 290. Det långa maktinnehavet har gjort kommunledningen (S) trött och initiativlös.

Östersund behöver en ny driftig, initiativrik och ansvarskännande kommunledning som brinner för att göra kommunen till en av de bästa för ett växande näringsliv.

Moderaternas näringspolitik kommer att ta det helhetsgrepp som är nödvändigt.

Östersund är en av världens bästa lokaliseringsorter för driftsäker IT kommunikation och storskalig datalagring genom vårt fibernät, kraftnät och klimat. Genom passivitet har kommunledningen (S) missat chanser till företagsetableringar.

Vi skall arbeta för bättre kommunikationer inom och till kommunen.

Vi kommer att kräva att trafikverket förbättrar järnvägslinjerna, främst bandelen Sundvall – Ånge för att förkorta restiderna till Östersund från Stockholm.

Vid företagsetableringar i en kommun är alltid tillgången till bostäder en viktig aspekt:

Moderaterna har i samhällsbyggnadsnämnden och Östersundshem varit pådrivande för detaljplanering av bostadsområden och att nyproduktion har kommit igång efter 13 år.

Vi kommer att arbeta för att nya studentbostäder byggs.

Vi kommer att arbeta för att Mittuniversitetets vidareutveckling säkerställs. Det är en kärnfråga när det gäller rekryteringen av kvalificerad kompetens i kommunen.

Vi kommer att stärka koppling mellan skola och näringsliv.

Företagen vill ge sina anställda en trygg bostadsort med goda skolor, möjligheter till en aktiv fritid och ett stimulerande kulturliv.

Vi kommer att återinföra Fältarbetsgruppen, tända gatubelysningen och utöka fritidsgårdarnas verksamhet.

Vi kommer att förbättra skolorna istället för att lägga ner dem.

Vi vill att Thomée åter skall trafikera Storsjön, utveckla ett strandnära bad i centralt läge, bygga en betongpark i centralt läge för skate och BMX.

Vi vill verka för Nationalmuseum Norr, säkra Sommarhagens fortlevnad, lyfta fram Frösöns kultur och historia samt bygga en konserthall när ekonomin tillåter.

Sven Ringvall (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel