Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partytältet som blev en husvagn

För två veckor sedan började 27-årige John Söderberg färden från Umeå med sin cykelhusvagn.

I samband med att konststudierna i Umeå tog slut så bestämde John sig för att cykla därifrån. Planen var att ta med sig husvagnen och bosätta sig i Stockholm men så blev det inte.

– Eftersom jag har släktingar i länet så kändes det skönare att åka hit. Nu är målet en stuga i närheten av Nälden, säger John.

Det var förra vintern som John bestämde sig för att bygga en husvagn till sin cykel. För att bygga den har John plockat material från soptippar och containrar.

– Att bygga vagnen är en gammal idé och något som jag länge funderat på. Underredet är byggt av rör från ett gammalt partytält som jag svetsat ihop, säger John.

Trots att vägen bitvis varit så dålig att John har varit tvungen att leda ekipaget har han varit förskonad från problem och punkteringar.

– Det har varit mycket motvind på vägen men nu är det medvind och då blir det lite som att segla, säger John.

Reaktionerna efter vägen har varit många.

– Flera personer har kört om sakta för att titta vad jag håller på med. Men många har även stannat och pratat med mig, säger John.