Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partyt börjar på Krog-stråket

/

En oas av odödliga pophits och purfärska indiedängor. Dj:s och liveband. När Östersunds popklubbar, Ta helg! och Club Corazon, går samman med klubbarna Popterror och Club King Kong får Krogstråket ett helt nytt, efterlängtat koncept.

Annons

I dag öppnar restaurangerna nere i Badhusparken och gästerna i Foods tält kommer att återfinna många lokala namn från lite olika band bakom skivspelaren. Patrik Backlund (Pulpa, Kolonivägens kapell), Julia Hanberg (Penny Century) och Johan Törnqvist och Anna Johnsson (Anaugh Conda) är bara några av många spännande dj:s. Dessutom satsar arrangörerna på färsk livemusik.

– Det här är början på en helt ny scen på stråket och ett komplement till rocken som länge har dominerat, säger Jocke Lindquist, en av initiativtagarna.

Jocke tycker att det behövs ett lite annorlunda ställe som inte bara bjuder på ren underhållning och igenkänningsmusik i form av coverband.

Nostalgibandet The Women spelar nu på lördag den 25 juli, och så dyker ett band från Västerbotten upp på onsdag nästa vecka: Industri Royal. Jocke Lindquist beskriver Umeåbandet som ett 70-talsband med New Wave-inriktning.

– De är väldigt speciella i sin utstrålning och gillar kläder och smink. Sångaren är väldigt karismatisk så det blir nog trångt om luftutrymme, säger han.

Annons