Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partiet som lovar och lovar

Annons

Västjämtlands Väl med Maria Kjellström i spetsen lovar att bygga nytt högstadium i Järpen om de vinner valet i höst. Att få ännu ett högstadium i en glesbygdskommun är inte att ta ansvar över skattemedlen. Givetvis är det ett populistiskt sätt att driva politik, men inget ansvarstagande. Att ha högstadium både i Järpen och i Mörsil kan komma att ha en effekt på högstadiet i Hallen. Det kommer att bli två mindre enheter, både i Mörsil och i Järpen, vilket kommer att påverka pedagogisk kvalitet och ekonomisk effekt med konsekvens att lärare kommer att få pendla mellan skolorna. Eleverna kommer att få ett sämre utbud.

Vi arbetar ständigt för större enheter där vi kan se många positiva effekter där lärare kan arbeta i arbetslag, erbjuda elever valfrihet och genom att använda våra resurser mer effektivt kan vi arbeta med utveckling. För Moderaterna är det viktigt att låta rektorer, lärare och elever få arbetsro! Genom att riva upp en skolorganisation som nyligen är förändrad kommer det att skapa oro igen. Nej, det är viktigt att ge rektor förtroendet att leda det pedagogiska arbetet. De behöver tid för att landa i den här organisationen. Forskning visar att det är i klassrummet som eleven har möjlighet att påverka sina resultat. Med ett populistiskt politiskt utspel skapar vi mer oro än vad det gynnar skolan. Att hela tiden lyssna på föräldrarna blir ohållbart i längden eftersom varje familj ser till sitt bästa, precis som de bör. Som politiker har vi ett ansvar över hela kommunen där jag anser att elevens bästa ska gå först.

Västjämtlands Väl lovar och lovar. Det jag undrar är vad som har hänt med deras vallöften ifrån 2010. Även då lovade man att flytta tillbaka högstadiet till Järpen. Hur ska detta finansieras? Var ska man hämta pengar för att bygga ny skola i Järpen? Ännu en skolenhet som kräver sin administration. Nej, jag säger:

"Satsa på eleven. Låt denna utvecklas efter sina förutsättningar. Ge läraren tillbaka auktoriteten att vara lärare och inte rastvakt. Rektorn ska ha förtroendet att leda det pedagogiska arbetet på en skola! Detta ska vara tydligt".

Anna-Karin Vernberg (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel