Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parken vill få alla att dansa

/
  • Första albumet från Parken heter ”Länge leve parken” och kom förra året.  Foto: Joakim Rolandsson

I höstas började låten ”Jag har varit vilsen Lisa” spelas frekvent på P3. Det lät som en högljudd Håkan Hellström fast med svängigare och popigare instrument bakom sig. Men det var inte Håkan, och trots att Parken släppte sin debutskiva i september 2008 så var det inte heller en nybörjare som hördes i etern.

Annons

Sedan 1999 har Årstasonen Pelle Lindroth varit aktiv på den svenska popscenen, med bland andra Moder jords massiva som besökte Storsjöyran redan år 2001. Men i år är han alltså här som soloartist, och missade du honom på Storsjöteatern i höstas borde du inte göra om misstaget i år.

Vad har du för relation till Östersund och Storsjöyran?

– Jag har ju spelat där en gång förut, för länge sedan. Jag minns att det var roligt och väldigt fint område, nere vid sjön och så. Jag minns särskilt efterfesten, den missar jag inte i år heller. Det känns som att Östersund är som en fristad, isolerad från omvärlden där alla är sig själva.

Om man går till Zig-Zagtältet klockan nio på lördag, vad kan man då förvänta sig?

– Bra låtar som är skolade att få folk att dansa. Personlig pop på svenska under ett intensivt gig. Vill man dansa och höra bra melodier borde man inte missa det helt enkelt.

Vilken låt tycker du är roligast att spela live?

– ”Jag har varit vilsen Lisa” ger allt bra drag, men jag gillar ”Uppsalas gränder” väldigt mycket också, just för att den är så rolig att sjunga.

Vad pysslar du med de lata sommardagarna då du inte är ute och spelar?

– Jag är ju tvåbarnsfarsa så jag umgås med barnen då. Vi går till plaskdammar och lekplatser, sånt som man gör med barn.

Slutligen, vill du hälsa någonting till Yranpubliken?

– Vi kommer att ha det kul! Vi ses där.

Annons