Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parasiter också i EU

EU-domstolen beslöt för någon vecka sedan att ministerrådet, som sänkte EU-nomenklaturans löneförhöjning från 3,7 till 1,85 procent förra året, gjorde fel.

EU-ländernas regeringar ville på grund det svåra ekonomiska läget begränsa höjningen av lönerna. Detta beslut överklagades av den största och odugligaste parasiten, EU-kommissionen. Men i dag gavs nomenklaturan rätt. Lönehöjningen blir 3,7 procent och skall betalas ut retroaktivt med ränta?

Som i alla diktaturer skor sig nomenklaturan på arbetarnas, löntagarnas och pensionärernas bekostnad. Med vilken rätt ska nomenklaturan få höjda löner när ett flertal av unionens länder av EU tvingas sänka lönerna för det egna folket? Här ser vi åter att juridiken tar över politiken som i Lavaldomen etc. Men så här kommer det att bli även i andra sammanhang därför att EU-kommissionen och EU-nomenklaturan anser sig stå över folken. Alltså precis som i diktaturer och det gamla feodalsamhället. Historien upprepar sig alltid. När ska folken revoltera?

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel