Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parasiten stoppar toppmöte

I dag skulle Svenskt Näringslivs ledning, inklusive VD:n Urban Bäckström, ha kommit till Östersund. I stället skjuts besöket upp i ett halvår. Ledningen hänvisar till vattenparasiten, berättar Lisbeth Godin, regionchef för Svenskt Näringsliv i Östersund.

Annons

Gruppen på över 40 personer bestod av Svenskt Näringslivs ledning, samt en kommitté av företagare. De skulle ha diskuterat näringsliv i regionen, och besökt bland annat företaget Woolpower och den privata sjukvårdsmottagningen Medicin Direkt. Nu skjuter Svenskt Näringsliv upp mötet tills i april nästa år.

– De hänvisar till problemen med vattnet. Därför har de bestämt sig för att skjuta upp mötet till i ett halvår, säger Lisbeth Godin, regionchef för Svenskt Näringsliv i Östersund.

Vattenparasiten skapar problem för länets näringsliv på flera sätt, menar Lisbeth Godin. Hon berättar att andra företag drabbats av att kunder ställer in sina besök i Östersund på grund av parasiten. Det rör sig främst om företag i hotell- och restaurangbranschen. Företagen får också ökade utgifter.

– Företagen får ökade utgifter när de tvingas ta in extra personal på grund av en hög sjukfrånvaro. Men den har förmodligen sett sin topp, säger Lisbeth Godin.