Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parasiten stoppar toppmöte

I dag skulle Svenskt Näringslivs ledning, inklusive VD:n Urban Bäckström, ha kommit till Östersund. I stället skjuts besöket upp i ett halvår. Ledningen hänvisar till vattenparasiten, berättar Lisbeth Godin, regionchef för Svenskt Näringsliv i Östersund.

Gruppen på över 40 personer bestod av Svenskt Näringslivs ledning, samt en kommitté av företagare. De skulle ha diskuterat näringsliv i regionen, och besökt bland annat företaget Woolpower och den privata sjukvårdsmottagningen Medicin Direkt. Nu skjuter Svenskt Näringsliv upp mötet tills i april nästa år.

– De hänvisar till problemen med vattnet. Därför har de bestämt sig för att skjuta upp mötet till i ett halvår, säger Lisbeth Godin, regionchef för Svenskt Näringsliv i Östersund.

Vattenparasiten skapar problem för länets näringsliv på flera sätt, menar Lisbeth Godin. Hon berättar att andra företag drabbats av att kunder ställer in sina besök i Östersund på grund av parasiten. Det rör sig främst om företag i hotell- och restaurangbranschen. Företagen får också ökade utgifter.

– Företagen får ökade utgifter när de tvingas ta in extra personal på grund av en hög sjukfrånvaro. Men den har förmodligen sett sin topp, säger Lisbeth Godin.