Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parasiten en väckarklocka för politiker

Vi i Centerpartiet har betonat vikten av ansvar i vattenfrågan. Ansvar för att vår personal och våra experter får lugn och ro att släcka den brand som rasar. Ansvar för att ekonomiskt säkra utrymme för de konsekvenser för framtiden vattenproblemen kan få. Därför ville vi ha en särskild prövning av varje investering tills vi kan beräkna omfattningen av skadan för kommunen. Den inställningen kvarstår och den tänker vi fortsätta driva. Vi tror att alla skulle vinna på att det var en tvärpolitisk uppfattning, och det var därför vi räckte ut handen till majoritet och våra alliansvänner samtidigt i denna fråga. Majoriteten valde att inte ta den.

Vi tror också att en större ansvarsfråga kan vila runt hörnet. Det långsiktiga ansvaret för vattenförsörjningen i kommunen. En uppgift så basal och så självklar att det finns en risk att vi glömmer att den kräver kontinuerligt engagemang för att bibehålla kvaliteten.

Det som nu har hänt måste bli en väckarklocka och en signal till oss i politiken att säkerställa vad vi behöver göra långsiktigt. Inte enbart för att det som hänt inte ska hända igen, utan för att vi ska klarlägga vilka insatser som krävs för att på lång sikt säkra tillgången till rent vatten i kommunen. Proaktivt arbete för att förhindra behovet av reaktiva åtgärder.

Vi söker inga politiska poäng eller motsättningar i detta. Vi önskar att detta inte är en partiskiljande fråga, men vi önskar en helt annan prioritet på vattenfrågan framöver och tänker därför bevaka den noga.

Centerpartiets fullmäktigegrupp i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel