Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paralympicsbrons till Modin

Zebastian Modin insåg tidigt att han skulle ha en bra chans att inleda längdtävlingarna i Sotji med en pallplats – det gällde bara att hålla sig cool:

– Jag tänkte att jag gjorde ett vanligt träningspass på hemmaplan, säger den lyckliga bronsmedaljören.

Det blev brons för Frösökillen Zebastian Modin i 20-kilometersloppet i skidor vid Paralympics. Den synskadade 19-åringen var tre minuter och 57 sekunder efter segraren Brian McKeever, Kanada, som tog sitt åttonde Paralympicsguld. Ryssen Stanislav Tjochlajev kom tvåa.

– Åt de två skulle vara svåra att slå visste jag på förhand. Men jag visste också att jag skulle ha en bra chans på bronset.

– När jag såg att det saknades några starka åkare i startlistorna insåg jag att det här kunde bli en riktigt bra dag om jag bara höll mig lite cool, säger Modin till SVT.

När 19-årige Modin började halka efter de två favoriternas mellantider stressade han inte upp sig utan höll sitt tempo och när han sedan kom ikapp den ryss som närmast hotade i bronsstriden blev det en ganska bekväm avslutning för Modin.

– För mig gick det lättare och lättare samtidigt som ryssen blev tröttare och tröttare ... jag kunde faktiskt åka hela sista varvet och känna att det skulle gå bra. Det har jag aldrig kunnat göra någon gång tidigare, säger Modin.

På förhand bedömde Modin att 20-kilometerloppet skulle vara en för tuff uppgift för honom:

– Jag hade nog trott att jag skulle hamna just utanför medalj ... men det här var ju jätteskönt.

– Nu har jag redan en medalj och kan ta resten av OS:et lite mer med ro, säger Modin.

Det var det andra Paralympicsbronset för Modin som kom trea i sprintloppet i Vancouver för fyra år sedan. Han deltog även i 7,5-kilometersloppet i skidskytte i lördags där han blev åtta.