Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär lagar ledningar efter stormen

Efter stormens framfart fick länets telefon- och elbolag det hektiskt när tusentals abonnenter åter skulle få ström och telefonförbindelse tillbaka.

Annons

En av dem som på söndagen fick ge sig ut i skogen för att återställa nedfallna kablar var Pär Hansson, kabeltekniker på Eltel som servar nätet till Skanova som i sin tur ägs av Telia.

– Sedan i natt har abonnenterna varken telefon eller internet här inne i Mo, säger Pär Hansson när LT på söndag morgon träffar honom vid E45 vid infarten till Mo utanför Lit.

– Jag fick samtal om att ledningen var bruten redan i natt. Men det är farligt att laga ledningar i mörkret när det är storm så det är först nu jag gett mig ut, fortsätter han.

Under söndagen var Pär Hanssons och hans kollegors uppdrag att få telefon- och bredbandsförbindelserna i länet att fungera provisoriskt. En permanent lösning blir aktuell först senare när de akuta felen är åtgärdade.