Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär lagar ledningar efter stormen

Efter stormens framfart fick länets telefon- och elbolag det hektiskt när tusentals abonnenter åter skulle få ström och telefonförbindelse tillbaka.

En av dem som på söndagen fick ge sig ut i skogen för att återställa nedfallna kablar var Pär Hansson, kabeltekniker på Eltel som servar nätet till Skanova som i sin tur ägs av Telia.

– Sedan i natt har abonnenterna varken telefon eller internet här inne i Mo, säger Pär Hansson när LT på söndag morgon träffar honom vid E45 vid infarten till Mo utanför Lit.

– Jag fick samtal om att ledningen var bruten redan i natt. Men det är farligt att laga ledningar i mörkret när det är storm så det är först nu jag gett mig ut, fortsätter han.

Under söndagen var Pär Hanssons och hans kollegors uppdrag att få telefon- och bredbandsförbindelserna i länet att fungera provisoriskt. En permanent lösning blir aktuell först senare när de akuta felen är åtgärdade.