Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär Jönsson friar till Vänsterpartiet

Moderaten Pär Jönsson vill samarbeta med Vänsterpartiet för att få ett slut på sparandet i välfärden i Östersunds kommun.
– Vänstern är ett av partierna som tycker som oss därför är jag öppen för att söka ett samarbete med dem, säger han.

Tror du att (V) tar din utsträckta hand?

– Det vet jag inte men jag är i varje fall öppen för diskussioner. Framför allt handlar det om att vi måste sluta spara på skolan. Vi har de tre senaste åren sparat 30 miljoner på skolan samtidigt som kommunen har redovisat en vinst på 300 miljoner, säger Pär Jönsson.

– Vi har lagt ner skolor, bland annat Ope skola, för att kommunen inte har haft råd att investera i den. Av samma skäl jagade de upp befolkningen i Ångsta och Bringåsen.

– Samtidigt har kommunen under dessa tre år totalt investerat över en miljard. Av dessa har 400 miljoner gått till idrottsanläggningar.

Då tycker Pär Jönsson att de har prioriterat fel.

Handlar det inte om att elevunderlaget sjunkit?

– Det kan man inte påstå, i Ope skola fanns 76 elever. Ope befinner sig dessutom i ett attraktivt bostadsläge. Jag saknar långsiktigheten.

Skolan är alltså den allra viktigaste frågan för Östersundsmoderaterna och därnäst kommer att ta bort de delade turerna för personalen inom äldreomsorgen.

– När jag har varit ute och träffat folk på arbetsplatserna har de sagt att de väljer att plocka bort delade turer framför en heltidstjänst.

Nu hoppas Pär Jönsson att partiet får behålla sina 14 mandat i kommunfullmäktige i Östersund, trots att antalet mandat totalt minskas från 67 till 61. Då skulle de göra ett väldigt bra val.

– Jag erbjuder en ny kommunledning som lovar att lyssna på invånarna och företagarna. Den nuvarande kommunledningen anser jag vara tondöv, avslutar en taggad Pär Jönsson.