Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pankopanerad fisk i tortillas

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt. Mums!

Annons

4 personer

Det här behöver du:

600 g vita fiskfiléer som torsk eller kolja

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk malen spiskummin

1 tsk chilipulver

1 ägg

1 dl ströbröd eller panko

3 msk smör- & rapsolja

12 små tortillabröd

Mangosalsa:

200 g mango i tärningar

1 röd chili

1 silverlök

en halv kruka färsk koriander

pressad saft av 1 lime

0,75 tsk salt

Tillbehör:

2 dl matyoghurt, 150 g fetaost, smulad koriander

Så här gör du:

Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör- & rapsolja på medelvärme cirka 2 min på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Mangosalsa: Skala löken. Kärna ur och finhacka chili, lök och koriander. Blanda allt och rör i limesaft och salt.