Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pankopanerad fisk i tortillas

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt. Mums!

4 personer

Det här behöver du:

600 g vita fiskfiléer som torsk eller kolja

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk malen spiskummin

1 tsk chilipulver

1 ägg

1 dl ströbröd eller panko

3 msk smör- & rapsolja

12 små tortillabröd

Mangosalsa:

200 g mango i tärningar

1 röd chili

1 silverlök

en halv kruka färsk koriander

pressad saft av 1 lime

0,75 tsk salt

Tillbehör:

2 dl matyoghurt, 150 g fetaost, smulad koriander

Så här gör du:

Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör- & rapsolja på medelvärme cirka 2 min på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Mangosalsa: Skala löken. Kärna ur och finhacka chili, lök och koriander. Blanda allt och rör i limesaft och salt.