Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panasonic släpper färgglad skara

/

Nu är det dags för Panasonic att utvidga stallet med kompaktkameror.

Annons
Nu är det dags för Panasonic att utvidga stallet med kompaktkameror. I likhet med många andra tillverkare kommer lanseringen under CES-mässan.

Påfyllningen i sortimentet sker i FS och FP-serierna. FS-serien får fyra nya modeller och FP får tre nya tillskott. Samtliga kameror har Panasonics iA-funktion, en intelligent automatisk funktion, som sköter inställningarna för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att ta bra bilder. De har också optisk bildstabilisering och ansiktsigenkänning.

FS33 och FS30 har båda en sensor packad med 14,1 megapixel, optik som ger åtta gångers zoom med start på motsvarande 28 millimeter. FS33 har begåvats med en tre tum stor pekskärm på baksidan, den något billigare FS30 får nöja sig med en 2,7tums skärm, utan pekfunktion. Båda skärmarna anpassar sig efter rådande ljusförhållanden och ska därför ge bättre möjligehter att bläddra igenom bilder man tagit, eller underlätta när man ska använda den som sökare.

FS11 är något billigare än ovanstående och får därför en kortare zoom, men fem gånger med start på motsvarande 28 millimeter räcker ofta ganska bra. Den har samma antal pixlar som FS30 och FS33 och samma 2,7 tums display som FS30. Den ytterligare något billigare FS10 får klara sig med en upplösning på 12,1 megapixel, men den får ha samma optik och display som FS11.

FS33 kan fås i färgerna silver, rött och svart. FS30 finns i samma färger men också i blå och violett. FS10 och FS11 kompenserar sitt något enklare utförande med fler färger, nämligen silver, röd, svart, blå, rosa och orange.  När dessa dyker upp i butik kommer de att kosta 1.899 kronor för FS10, 2.299 kronor för FS11, 2.599 kronor för FS30, 2.899 kronor för FS33. De billigare FS-modellerna kommer att finnas i butik i februari, övriga dyker upp i mars.

FP-seriens tillskott kallas för FP1, FP2 och FP3. De är den mer slimmade, smäckra serien från Panasonic med inbyggd optik, något som begränsar möjigheterna att ge båda vidvinkel och lång zoom. Men istället får man en optik som inte sticker ut och är i vägen. Detta ger FP1, 2 och 3 en zoom på fyra gånger som sträcker sig mellan motsvarande 35 millimeter och 140 millimeter. Alla modeller har också bildstabilisering. 

Den billigaste FP1 har en upplösning på 12 megapixel medan de dyrare FP2 och FP3 får två megapixel till och hamnar alltså på 14. Den dyraste av de tre är FP3 som liksom FS33 har fått en pekskärm på tre tum, FP2 får liksom FS30 klara sig med en 2,7 tums skärm. Kamerorna använder sitt linsskydd som av och på knapp.

FP3 kommer i så många som tolv olika färger men bara ett enda pris, nämligen: 2.899 kronor. FP2 kan köpas i åtta olika färger till ett pris av: 2.499 kronor. FP1 finns i lika många färger som FP2 men tillett något lägre pris: 2.299 kronor.

FP-serien kommer att finnas i butik i mars.


/Bengt Luthman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons