Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pampigt och magiskt när Centern öppnade Årestämman

Centerstämman i Åre drog i gång på torsdagen med flaggparad, magi och invigningstal på vers av kommunalrådet Eva Hellstrand.

För Eva Hellstrand var det ett stort ögonblick och det märktes att hon var lite nervös, inte blev det bättre av att bildspelet som skulle ackompanjera hennes verstal inte fungerade.

Men talet togs emot med stor förtjusning, särskilt den här strofen:

”Nu ska vi sitta på vår röv, diskutera, rösta och välja en Lööf”.

För ett kommunalråd är en partistämma på hemmaplan en stor grej i vilket fall som helst, men nu blev det jättestort genom partiledarbytet och stort fokus ligger just nu på Åre.

TV4 Sports Arena, där stämman hålls, är väntat gröndekorerad med partiets symboler, färger och slagord på väggarna och gröna draperier och flaggor överallt. Belysningen däremot och den magiska underhållningen mellan talarna påminner mer om en slags galakväll.

Dagens mest dramatiska entré står ungdomsförbundets ordförande Hanna Wagenius för: hon trollas fram i en bur.

Maud Olofsson låter inte som en partiledare som avgår på grund av att partiet befinner sig i kris. Hon säger att hon är stolt över allting hon gjort. Men en sak kan hon inte lova: att tårarna inte kommer att rinna under fredagens avtackning.

Rekordmånga Centerpartister, över 1100 personer, är på plats för stämman, som pågår till och med söndag. De fyller upp hela Holiday Club och flera andra hotell i byn. För deras säkerhet är, förutom den egna inresta säkerhetspersonalen, 16 lokala poliser i tjänst dygnet om under de fyra dagarna.

Det lär bli fler på söndag när de övriga allianspartiledare, inklusive Fredrik Reinfeldt, anländer.

Till stämmans ordförande valdes i går Per Åsling. På fredagsförmiddagen ska stämman formellt välja den nya partiledaren, Annie Lööf.