Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Palltillverkning flyttas till Norge, slutet på industriepok i Mörsil

Den sista oktober gick en industriepok i graven i Mörsil. Då tillverkades den sista lastpallen på Ocke Emballage, den sista spillran av verksamhet kvar på industriområdet i Äggfors.

Sedan Ockesågen/Ocke Trä lades ner av ägarna NWP, Norrskog Wood Products, i februari 2009, har lastpallstillverkaren Ocke Emballage AB varit det enda företaget kvar på Ocke industriområde i Äggfors utanför Mörsil. Janne Mattsson, som ingått i styrelsen, berättar att bolaget förr hade tre delägare, NWP, Trond Slungård och det norska företaget Avenpallen.

Men nu har de norska delägarna tagit över och palltillverkningen flyttats till Meråker där den fortsätter under Slungård, som tidigare var Ocke Emballage externa VD.

Maskiner och utrustning har redan monterats ner och flyttats över till Meråker.

– I måndags tillverkades den första pallen där, berättar Mattsson.

Även den fem man starka personalen fick erbjudande att flytta med vilket tre av dem gjorde.

– En var nära pension och en ville inte flytta med, säger Mattsson.

Företaget byter namn så detta är slutet för Ocke Emballage. Men det är också det absoluta slutet för den industriella verksamhet som pågått i Ocke sedan 1800-talet, något som Mattsson beklagar.

– Det är en industriepok som går i graven, det kan du faktiskt skriva, säger Mattsson, som dock påpekar att bolaget bara hyrt lokalerna och ägaren naturligtvis kommer att försöka hitta nya hyresgäster.

Men med tanke på hur svårt det är att få annat än turismverksamhet till Västjämtland kan det bli svårt, menar Janne Mattsson.