Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paljettfest utan publiktryck

Lena Bengtssons mångfacetterade artistpaljett bildade en imponerande solfjäder av talanger när nöjesförmedlingen Artisterian hade showcase på Gamla teatern i Östersund.

Något för alla smaker. Så sammanfattas enklast den brokiga skara underhållare som visade upp sig under torsdagskvällen.

Som konferenciern och tillika det organisatoriska navet Lena Bengtsson så subtilt påpekade så handlar underhållning i många fall om musikaliska scenyttringar. Även denna kväll var det fokus på svängig funk, själfull blues och stillsam trubadurlyrik.

Först ut var energiknippet Funky fuel, som bland annat bjöd på Brand new heavies klassiker ”Dream come true”. En sprudlande, tajt glädjeexplosion med en tung arsenal av scenljus bakom sig.

Synd bara att det är plågsamt uppenbart att publiktrycket saknas. Det är nämligen en ovanligt gles teatersal som ansamlat sig, något som inte oroade ciceronen Lena Bengtsson.

– Vi spelar lika gärna inför den här publiken som inför 400.

Hon berättar att kvällen är skapad delvis för potentiella kunder, delvis som en fest för artisterna och delvis som ett allmänt event.

Men om den sävliga vinterstaden gått i sommaride så har dess artister gått rakt åt andra hållet. Innanför Gamla teaterns väggar bjöds det på magdans med Hwanni och ståupp-komik med Patrik Andersson, knappast någon brist på action.

Dessvärre led evenemanget av ett smärre strömavbrott mitt under Anderssons nummer. Dialektpaletten och vårskämten fick stå åt sidan för det mest komiska – att mikrofonen totaldog mitt i en teatral beskrivning av Beatles uppbrott.

Johan ”Bottleneck John” Eliasson visade prov på dramatik han också, men då endast i form av enslig missisippi-blues, mästerligt utförd.

Även Östersund svar på Cornelis Vreeswijk – Jens Gustavsson – framförde några alster med stor precision.

Lena Bengtsson var dessutom personligen stolt över akrobater na Anna-Karin och Kevin som spelade ut en akrobatisk romans till tonerna av Coldplays ”The scientist”.

Efter en kort paus som LT tyvärr missade på grund av pressläggning, bjöds det på ytterligare framträdanden av de artister som ditills hade delat scen.