Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paj med primörer och rostade pinjenötter

Underbar paj med färska primörer i vårens glada färger. Övriga året får vi köpa morötter, purjolök och färska örter från butiken.

4 personer:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

75 g smör

50 g kvarg lätt

Fyllning:

0,5 st purjolök

4 st kokta morötter

6 st kokta potatis

smör

1 dl rostade pinjenötter

2 st finhackade vitlöksklyftor

1 dl hackade färska blandade örter

2 dl Svecia riven

Äggstanning:

3 st ägg

3 dl mellangrädde

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det cirka 10 minuter.

Strimla purjolöken och fräs den och vitlök i smör i en stekpanna. Skär morötter och potatis i skivor. Blanda alla ingredienser till fyllningen men spara 1/3 av osten.

Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Receptet kommer från Arla.