Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pain

/

(Idolminds/Nordisk Film Interactive)

Ålder: 16+

Format: Ps3

Genre: Virtuell lekstuga för krockdockor

Annons

Betyg: 2 Pain har redan funnits på marknaden som digital nedladdning via Playstation Network ett bra tag. Men nu släpper Sony spelet, komplett med samtliga extrabanor och karaktärer, till lågpris.

För den som inte redan är bekant med Pain så handlar det om en slags virtuell lekstuga där du skjuter en figur med katapult i olika miljöer för att skapa så stor skada som möjligt på omgivningarna.

Du har ett antal, mer eller mindre, vrickade karaktärer att välja mellan. Från ruffiga tomtegubbar till plattformshjälten Daxter och, faktiskt, Baywatchstjärnan David Hasselhoff. Samtliga skriker och ojar sig på ett synnerligen hörbart sätt när de kraschar in i glasrutor, skyltar och intet ont anande förbipasserande.

Det finns också ett antal olika varianter på temat, där du till exempel ska träffa så många mimare eller apor som möjligt med din mänskliga projektil eller skapa förödelse genom att studsa in i sprängladdningar och orsaka makalösa kedjeeffekter.

Pain är egentligen inte mycket till spel. Det är snarare en slags lekstuga för förstörelsefrälsta. Man sitter mest och testar sig fram för att se hur man kan orsaka så mycket kaos som möjligt.

Det är faktiskt, tro det eller ej, roligare än det låter. Med lite vilja skulle man kunna likna det vid ett skruvat pusselspel med snygg grafik och en imponerande fysikmotor. Något större djup kan man däremot inte tala om. Pain är småskojigt att plocka fram någon gång ibland, men det är knappast något du kommer att spendera tid på under några längre perioder.

Mer läsning

Annons