Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påbyggnad läggs på is

Osäkra kalkyler ligger bakom att planerna på att bygga på lägenheterna vid Frösö broände senareläggs. Projektet ska utredas mer.

En inventering är genomförd och bolaget konstaterar att det finns en del riskfaktorer.

– Utifrån osäkerheterna i kalkylen behöver vi ytterligare utreda riskfaktorerna i projektet, säger Daniel Kindberg, vd, Östersundshem i ett pressmeddelande.

I de aktuella husen, fastigheter inom kvarteren Doktorn och Förvaltaren, skulle 42 nya lägenheter fördelas på sju huskroppar, det vill säga 6 nya lägenheter per hus.  

Östersundshem har gjort en övergripande inventering och utifrån osäkerheterna behöver det alltså utredas mera.

– Det handlar bland annat om att djupanalysera de ekonomiska riskerna i projektet och säkerställa att den befintliga konstruktionen håller för en påbyggnad, säger Daniel Kindberg.

En påbyggnad skulle troligtvis innebära att befintliga hyresgäster behöver flytta ut under byggprocessen.

– Hur vi löser det på bästa sätt för våra hyresgäster är viktigt att klarlägga. Det här gör sammantaget att vi behöver mer tid och kommer därför att senarelägga en eventuell påbyggnad till tidigast 2017-2018, säger Daniel Kindberg.

Östersundshem har också planerat att åtgärda byggnadernas renoveringsbehov.

– Vi har kartlagt renoveringsbehovet i de befintliga lägenheterna och nästa steg blir att se över vilka åtgärder som bör genomföras de närmsta åren, oavsett om det blir en påbyggnad eller inte, säger Daniel Kindberg.