Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På rundtur i sportens vardag i länet

/

Annons
Bragdläge i Sporthallen. Jämtland Basket utan sina skadade amerikanskor mot Europacupspelande Solna Vikings.
Hade känts kymigt att inte vara på plats om det omöjliga hade inträffat. Vilket det förstås inte gjorde. Storförlust för de våra.
Ändå stor eloge för helhjärtat försök och minsann var det inte jämnt poängmässigt ända fram till halvtid.
Ingen fri entré. Inga amerikanskor i hemma-laget betydde tyvärr klent besatt läktare.
Av länets två tidningar flaggade en, LT, med stor reklambanderoll på central plats i hallen. Kollegan kanske inte prioriterar idrott med kvinnliga utövare.
BK Älgen arrangerade diplomboxningar med deltagare från bland annat Sundsvall och Norge. Mycket sann idrottsglädje och mycket poff-poff i nyllen. Får inte vara annat än lösa knallpulver i diplomboxning.
Drar någon dit en pärla med full kraft blir det ögonblicklig varning från domaren. Upprepas förseelsen i den allmänna matchupphetsningen bryts matchen.
Fantastisk inskolning i sporten detta med diplomboxning som prioriterar tekniska kunskaper och inget annat. Företeelsen uppfanns i Sverige av förre landslagstränaren Sten Berglund och har sedermera vunnit terräng i först Norden och sedan steg för steg i övriga Europa. Flera lokala talanger visade upp sig. Kan vara så att BK Älgen ytterligare en gång har bra tävlingsboxare på gång.
Kai Lundin, lagledare för ÖIK:s ishockeygäng födda -95 hörde av sig med en inbjudan. Handlade om ett tvådagars sammandrag i Z-hallen där Njurunda, Kovland, Hudiksvall, Järpen och ÖIK lirade. Mest intressant var frågan om varför detta sammandrag (och ytterligare tre under säsongen) kommit till.
– Annars får vi inga matcher, förklarade Kai.
I länet är ÖIK ensamt om att klara ett rent -95 lag. I övriga åldersklasser ser det lika illa ut (frånsett en årgång där det är ännu sämre eftersom ÖIK och Brunflo tvingats gå samman för att ha ett lag). Skulle någon använda ordet katastrof så skulle jag absolut inte protestera. Till och med är det så att antalet spelare i ÖIK-lagen är för litet. Det handlar om ungefär 20 i varje åldersgrupp. Borde vara minst det dubbla.
Tur att det ändå finns ledare som Kai och hans kollegor runt 95:orna. Tränaren för gänget, Bengt Andersson, förfogar över ett väl skolat gäng och satsar utöver sammandragshelgerna på att resa på cuper, fyra den här säsongen, för att utveckla laget. Hur dom nu har råd med det. "Sponsorer, vi säljer grejer, klubben bidrar en del, och så förstås rena satsningar från föräldrarna", säger Kai.
ÖHC:s segertåg fortsätter. Alldeles oavsett kvalitet på serien så är poängskörden, endast en förlust så här långt, imponerande. Mattias Svelander, Hudiksvalls tränare, tycker för övrigt att serien är bätte i år än vad den var förra säsongen.
Visst känns Karjala Cup lite som div 1 norra? Inte matcher på liv och död direkt.
GHade känts kymigt att inte vara på plats om det omöjliga hade inträffat. Vilket det förstås inte gjorde. Storförlust för de våra.
Foto: Hans-Råger Bergström, Denny Calvo

Mer läsning

Annons