Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På med partyhattarna ljuva jämtar

Dunder och granater, presidentalet goes party och det är publiken som får hjälpa till att fixa stämningen. Givetvis gör även presidenten, Ewert Ljusberg, entré på den stora festen.

– Det blir en blandning mellan fotbolls-VM, disko och raveparty, säger Stefan Kauppi.

Matmarknad med oliver och blommor, torgkonst i storformat, spelningar med Sveriges, och världens, mest kända artister. I festivaltider får alla som är kritiska till att Stortorget inte utnyttjas svar på tal.

Nu har det blivit dags för publiken att vara med på ett lite större hörn än bara som jublande iakttagare. I kväll under presidenttalet delas fotbollsklappor, ljusstavar, serpentiner, partypoppare med konfetti, partyhattar och Jämtlandsflaggor ut till alla som vill vara med. Tanken är att få hela torget att gunga av dansande människor.

– Sedan drar en rejäl fest med specialskriven partymusik igång. Hela torget ska användas med massor av effekter; pyroteknik och ljusspel, säger Stefan Kauppi, och tillägger att de skippade vovuzelorna. Däremot kommer så kallade häxpipor att tjuta mellan husväggarna, under högst kontrollerade former, försäkrar han.

Hur, var och när president Ewert Ljusberg dyker upp i allt det här är än så länge en väl bevarad hemlighet.

– Ewert är en del av happeningen. Det är inte så att han kommer inflygande på en gris, men ett tag undersökte vi kamelfronten, säger en leende Lars ”Sillen” Sillrén.

Får man ge sig på en vild gissning: Hela härligheten avslutas med allsång till Jämtlandssången. Eller vad tror ni?