Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På lördag ska de slå världsrekord i Strömsund

På lördags ska det slås världsrekord i Strömsund. Daniel Olofsson och Martin Holmkvist planerar att knipa Guinessrekord i att klistra så många Post-It-lappar som möjligt på kroppen.

Annons

– Det är en del i vårat projektarbete nu sista året på gymnasiet, berättar killarna, när bakgrunden till den något udda idén ska utrönas.

Daniel och Martin går samhällsprogrammet med ekonomisk inriktning och har under sitt projekt skrivit om företeelsen och organisationen bakom Guiness World of Record. Och de ville de givetvis försöka sig på bedriften själva.

Enligt regelverket skickade de en ansökan.

– Och vi ville få ett rekord som vi kommer kunna slå och något som är kul att visa upp på mässan när vi presenterar alla projektarbeten, säger de, något försiktigt självsäkra.

Resultatet blev:

• Att på fem minuter lyckas klistra fast minst 200 Post-It-lappar på kroppen och få dem att sitta kvar.

Och Daniel och Martin, som i sina skolämnen berör marknadsföring, såg givetvis att detta försök kan väcka uppmärksamhet. Så nu ligger de i hårdträning för att ta fram bästa taktiken. Och på lördag är det upp till bevis.

– Vi har en skolkompis som ställer upp som vi kommer att klistra lapparna på, säger Daniel.

De båda världsrekordsaspiranterna kommer själva ha fullt upp med att "lappa".

– Lapparna får inte sättas med klistret på varandra. Men de får överlappa varandra som fjäll, säger grabbarna och börjar visa på Daniels arm vilken taktik de planerar att använda.

Skolkompisen de lappar får vara iklädd kalsonger och lapparna får sedan sättas från topp till tå. Det blir några generalrepetitioner innan lördag, men de känner sig ganska säkra på att det ska gå vägen.

– Det är väl tiden som kan bli lite svår, säger Martin, och börjar fundera över med vilken hastighet de måste lappa.