Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På hoj runt Storsjön

Hojåkare från hela länet njöt i solskenet när årets Storsjön runt på motorcykel kördes i lördags.

– Det här är ett roligt evenemang med ett bra syfte, säger Staffan Lindberg.

Storsjön runt är ett motorcykellopp helt utan tävlingsmoment, men med ett gott syfte.

Varje år samlar man in pengar till ett välgörande ändamål. Årets insamlade belopp gick till Jämtgubben – en patientförening för män med prostatacancer.

– Det känns alltid bra att få vara ute och köra motorcykel och med ett bra syfte känns det så klart ännu bättre, säger Staffan Lindberg som har tagit en fikapaus vid campingen i Sandviken, söder om Vallsundsbrons fäste.

Han berättar att det var mer eller mindre slump som gjorde att han började köra motorcykel.

– Jag är egentligen inte en MC-förare från början, men att jag blev det har jag min hustru Ewa-Lisa att tacka för. Hon hade köpt motorcykeln som jag kör på nu, men tyckte att den var för stor och skulle sälja den.

– Då tog jag på mig säljuppdraget, testade att köra lite, men tyckte att det var så kul att jag behöll hojen för mig själv.

Som sällskap har Staffan bordercollien Linus som alltid får följa med när husse ska åka motorcykel.

– Det finns ingen hund som har varit ute och åkt så mycket som Linus. Han tycker att det här är jätteroligt.

## För din egen del då, vad tycker du är allra roligast med Storsjön runt?

– Det här är ett evenemang för de som inte är utpräglade klubbmänniskor. Många brukar vara ute och köra på egen hand i vanliga fall, men det här är en tillställning där man kan träffa många förare samtidigt, berättar Staffan.

– Det tycker jag är kul. Man kan väl kalla mig en typisk MC-motionär, skrattar Staffan innan han startar motorcykeln för att susa vidare mot Orrviken.