Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På besök i valstugorna

LT har besökt valstugorna på Stortorget i Östersund och tagit tempen på partimedlemmar och väljare när det nu återstår två veckor till valet.

Ungdomar och äldre har varit de dominerande grupperna som besökt valstugorna på Stortorget den gångna veckan. Några har bestämt sig andra har inte gjort det.

Två dagar den gångna veckan och i lördags var Susanné Wallner (M) på plats i partiets valstuga på Stortorget. I helgen ville de uppmärksamma moderatkvinnorna lite extra och de hade bland annat bakat godsaker som de bjöd besökarna på.

– Den här veckan har det varit mycket skolungdomar här i stugan men också många äldre kommer på veckodagarna, säger Susanné Wallner.

Också Karin Thomasson (MP) menar att ungdomarna varit de dominerade besökarna i partiets glaskub.

– Vi har haft många förstagångsväljare här. Och de har frågor om allt, inte bara sådant som rör dem, pensioner, jobb och skola, säger hon.

Miljöpartiet försöker se till att det i deras stuga finns olika personer som kan svara på olika frågor. Olof T Johansson, om sådant som gäller landet och riksdagen, Anna Hildebrand om landstingfrågor och Karin Thomasson om kommunala angelägenheter.

I en annan stuga finns Emanuel Sandberg (KD).

– Gymnasieungdomarna har långa listor med frågor och de undrar verkligen om allt, säger han.

1997 var han valövervakare i Liberia.

– På valdagen satt människorna utanför vallokalerna från klockan fyra på morgonen fastän det var utegångsförbud på nätterna. De var verkligen glada för att få möjlighet att rösta, säger Emanuel Sandberg.

Så vill han att det ska vara 19 september i Östersund också, med kö till vallokalerna.

I Vänsterpartiets stuga står Stefan Konradsson beredd att diskutera med besökarna.

Det är väldigt många vänstersympatisörer som stannar till för att prata är hans summering av veckan som gått.

– Visst är det trevligt att få bekräftelse också. Det är fram för allt de yngre som söker information och ställer mycket frågor, säger han.