Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-A Lindström redo för andra VM-finalhelgen

Per-Anders Lindström är redo för den andra VM-finalhelgen, även denna gång i Ryssland.

Jämten är en av 16 förare på plats i den mycket östligt belägna staden Blagovesjtjensk, på gränsen till Kina.

Lindström kommer till tävlingarna med ett färskt VM-silver i bagaget. Den togs i lag-VM i Togliatti, där P-A körde ihop med Stefan och Niklas Svensson, Örnsköldsvik.

Stefan Svensson gjorde ännu en fantastisk tävling och Lindström och Niklas Svensson, kämpade starkt till sig viktiga poäng. Guldet gick som väntat till Ryssland. Daniil Ivanov, Dmitri Koltakov och Sergej Makarov var i särklass.

Nu gäller det individuella VM, dessutom på en plats som är helt unik i isracingvärlden. Aldrig tidigare har en tävling arrangerats så långt österut i Ryssland. Amurregionen har fått sitt namn efter den närbelägna floden som gränsar till Kina.

Blagovesjtjensk är den största staden i Amur och arenan där VM-förarna ska ha sin kamp, bär samma namn som regionen.

Tidsskillnaden mellan Moskva och Blagovesjitjensk är sex timmar. Jämfört med Sverige är tidsskillnaden hela nio timmar.

Det innebär att helgens VM-tävlingar kommer att starta redan 05.00 på morgonen, svensk tid.

Att vara på resande fot med ett fullspäckat schema är inget nytt för förarna. Förra årets VM-tvåa Dmitri Koltakov, är en av dom som inte har sovit hemma på en längre tid.

– Vi har tävling varje helg. Jag har inte varit hemma på en månad utan åker direkt mellan tävlingarna, säger han till aktuellspeedway.se.

Daniil Ivanov leder VM på 36 poäng, Koltakov och Khomitsevich har båda 34 poäng. Stefan Svensson är nia på 13 poäng, P-A Lindström elva på 11 poäng.

Svenskarna och de övriga får köra på VM-seriens kortaste bana i Blagovesjitjensk. Den mäter bara 355 meter.

Det blir en rejäl kontrast till VM-premiären i Krasnogorsk, där banan är den längsta i hela serien, 440 meter.

Jämfört med VM-premiären saknas två förare i helgen. Franz Zorn, Österrike och Antti Aakko, Finland, som båda är skadade.

Zorn har sedan kraschen i Krasnogorsk, genomgått en komplicerad operation som tog cirka tre timmar. Han kommer att missa resten av säsongen.

Aakkos revbensskada ska dock inte vara så allvarlig. Han beräknas vara tillbaka till den tredje finalhelgen i Assen.