Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Owen Laws sågar surfplatteförsök i Krokom

Förra veckan beslutade kommunstyrelsen i Krokom att inleda försök med surfplattor från Samsung.

Men nu kommer miljöpartisten och Apple-entusiasten Owen Laws med skarpa invändningar.

Han vill att politikerna ska kunna välja att använda sina egna datorer eller surfplattor om de gillar dem bättre.

När Krokoms kommunstyrelse beslutade att inleda försök med surfplattor från Samsung i stället för att skriva ut möteshandlingar så reserverade sig Miljöpartiets Owen Laws.

"Det finns stora pengar för kommuner att spara, och stora effektivitetsvinster att göra hos politikerna genom att gå över till digitala handlingar. Jag stödjer absolut detta", skriver han i ett pressmeddelande.

Men Owen Laws gillar inte att tvingas använda en Samsung surfplatta. Han föredrar Apples produkter.

"Anledningen till att Apple-prylar är så populära är att de är snygga, roliga att ha och sköna att använda. Tycker vi inte om prylen, anammar vi inte den fullt ut. Så är det", skriver han.

Owen Laws tänker lämna in ett förslag om att ompröva beslutet om Samsungplattorna till kommunstyrelsen. Han vill i stället att de folkvalda i första hand ska använda den dator eller den surfplatta som de själva redan har.

"Jag har alltid min bärbara dator med mig. Det finns inte en chans att jag kommer att släpa med mig både den och en surfplatta! Så kommer det att bli för allt flera av framtidens politiker", skriver han.