Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övrigt

Annons

I övrigt noterar jag att Mona Sahlin efter träffen med Reinfeldt/Bildt har hopp om en sjupartiöverenskommelse om Afghanistan. Vi får se i nästa vecka.

Forskare ser det som ett stort genombrott att man vet vad den lövhalka på järnvägsräls som ställer till så stora förseningar beror på kemiskt sett. Jag tänker glädja mig när de också hittat ett motmedel.

Bristen på transplanterade organ är stor i Sverige. Sjuka vill självklart kunna göra det som är tekniskt möjligt att göra. Men nu går många organ förlorade – i onödan. Jag ansluter mig till förslaget att de donationskort som delas ut bör innehålla frågan om sin inställning till att ge och ta emot organ och inte, som nu, bara till att ge. Om samma princip används i båda fallen bör det bli fler som blir donatorer.

Att behandlingen av Anna Lindh som slutade med hennes död, nu ska utredas av Socialstyrelsen är tydligen något mycket ovanligt. Gränsen är annars två år. Jag ser ändå beslutet som självklart också på grund av att de läkare som deltog måste få hjälp att beskriva sin syn på vad som skedde. Rykten ska inte styra. Det här är ju inte vilket patientärende som helst.

Jag noterar vidare att Konjunkturinstitutet anser att mångas chans till arbete försvåras av för höga minimilöner. Det är påstående vi kan strunta i. Självklart kan fler få jobb om vi inför slavlöner. Men uppgiften är ju att skapa jobb det går att leva på. Hotell- och restaurangfacket påpekar att 40 procent av deras medlemmar bara har minimilön.

Jämför det med att finanshajarna på Wall Street i år beräknas få en bonus på 942 miljarder!! kronor. Det är bara två år se da n finanskraschen, då skattebetalarna räddade finanshusen. Vi måste få en ordning där samhället inte först tvingas rädda bankerna för att de därefter ska kunna sno oss på pengarna. Men då måste reglerna göras om i tid. För i akut kris har staten , vem som än styr , inget alternativ till att ingripa.