Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst om skadad Makel finns med mot Syrianska

/

Lee Makel är fotskadad och har inte tränat på hela veckan. Dessutom är mittfältsmotorn Martin Johansson avstängd.
- När det gäller Makel så vet vi inte om det blir något spel förrän strax innan match­start, säger assisterande tränaren Niklas Dahlström inför dagens svåra bortamatch mot redan klara seriesegrarna Syrianska.

Annons
Makel ådrog sig fotskadan i förra helgens hemmamatch mot Syrianska Botkyrka.
- I dagsläget är den rejält svullen och Lee har väldig ont. Men vi är säkra på att det inte handlar om någon fraktur utan förmodligen en kraftig stukning, säger Dahlström.
Frågan är alltså om man vågar låta Makel spela på sprutor och kanske riskera att han inte kan spela sista omgången hemma mot Umeå.
Sundsvallslånet Kristian Ek är däremot tillbaka i ÖFK tack vare allsvenskans landslagsuppehåll.
- Oerhört positivt för vår del och han är dessutom i bästa tänkbara form, säger Dahlström.
En som garanterat kommer att få det hett om öronen på Södertälje fotbollsarena är ÖFK-keepern Tomas Meijer.
- Visst blir det tufft. Men frågan är hur roligt dom tycker att det är att spela och hur stark motivationen är att vinna nu när dom redan är klara. Men vi ska strunta i det och fokusera hårt på att göra vår egen match.
Vad säger du om höstens facit. Får laget godkänt?
- Det tycker jag absolut, även om det har varit lite upp och ner mellanåt. Borta har det väl inte fungerat helt tillfredställande alla gånger. Men hemma tycker jag att vi har skött oss bra.
Varför är det så svårt att spela samma spel borta som hemma?
- Kanske för att man känner en större trygghet hemma. Man vet vad man har och självförtroendet är starkare när man spelar på en arena som man känner som sin egen ficka.
Att Tomas Meijer är en av de viktigaste pusselbitarna i lagets fina höstfacit råder det inget tvivel om. Han har gjort ett antal parader som har varit direkt avgörande för poäng eller inte.
- Jag kan inte vara annat än helnöjd med mitt spel under höstomgången. Hade det funkat lika bra under våren så hade det här redan varit klart, säger han.
Syrianskas tränare Özcan Melkemichel har precis som övriga ledare och spelare i klubben befunnit sig i ett glädjerus den senaste tiden.
- Det är klart att det har varit väldigt avslappnat och en hel del firande den senaste tiden. Men nu måste vi ladda om och jag hoppas att det inte ska vara några större problem med motivationen även om vi redan är klara. ÖFK är ett bra och talangfullt lag som vi har all respekt för. Vi måste gå för fullt för att vinna den här matchen.
Smolket i glädjebägaren är naturligtvis att matchen spelas inför tomma läktare efter skandalmötet mot Västerås.
- Det är oerhört synd, inte minst för den totalt övervägande delen av vår fantastiska publik. Men det är bara att gilla läget och det är viktigt att klubben gör en kraftfull markering.
- Vi måste visa dom här idioterna att vi inte accepterar ett sånt här beteende, slutar Özcan Melkemichel.

Mer läsning

Annons