Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Oviken är en höjdpunkt"

Brolle som drar på folkparksturné igen. I sommar får både Oviken och Föllinge besök av hans "Rock'n'roll on tour".

Annons

#Det är tredje året i rad som du åker på folkparksturné. Varför är det så kul?

– Utan att blinka kan jag säga att det är den roligaste turné som jag någonsin varit på. Folkparkerna har verkligen något magiskt över sig. De flesta blir så glada när man kommer och vill bjuda på hembakta bullar. Att man kan mötas över åldersgränserna är så härligt.

#Hur har Jämtlandspubliken varit?

– Helt fantastisk! Till Oviken har vi varit två gånger nu och det är en av hela turnéns absoluta höjdpunkter. Fröjdholmen har allt som en klassisk folkpark ska ha tycker jag. Det var också därför som vi valde att spela in så mycket av dokumentären där.

#Berätta om årets version.

– Grundkonceptet är ju detsamma, nytt för i år är att Sigrid Bárány, (Sveriges mästerkock 2012, reds. anm.) följer med till så många platser som möjligt för att erbjuda publiken en barbeque innan konserten börjar. Tanken är att föra in en bra matkultur i parkerna, även om den klassiska varmkorven givetvis också ska finnas kvar.

#Flera lokala politiker i Berg och Krokom är inbjudna till evenemanget. Varför är det viktigt att de kommer?

– Därför att jag vill att beslutsfattarna ska få ett känslomässigt engagemang till folkparkerna så att de börjar se dem som en tillgång och inte bara som en kostnad. Överlag har det varit bra respons.

Några gästartister dyker också upp. Är det bestämt vilka som kommer till Föllinge och Oviken?

– Till Föllinge kommer Andreas Johnson, som jag har skrivit en hel del musik tillsammans med. Vem som gästar i Oviken är inte bestämt ännu. Det blir nog något extraordinärt där.

Fotnot: "Rock'n'roll on tour" kommer till Fröjdholmen i Oviken på midsommarafton, 20 juni, och till Folkets park i Föllinge 8 augusti.