Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertygande U21-seger mot Holland

Annons


Det var inte bara det svenska A-landslaget som befann sig i Holland på onsdagskvällen.

U21-laget spelade även de landskamp i Holland och vann med övertygande 3–0.

-Det här ger självförtroendet en rejäl kick, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

-Vi är jättenöjda med resultatet. Det är riktigt bra mot ett Holland som ställde upp med spelare på gränsen till A-landslaget.

Eftersom Holland inte har lyckats kvalificera sig till U21-EM i Sverige i sommar stod inte U21-landslaget utan Hollands B-lag för motståndet i Waalwijk.

Men trots att holländarna hade mycket bollinnehav var det Sverige som tog kommandot i målprotokollet.

1–0 kom genom Elfsborgs Emir Bajrami i den 28:e minuten efter ett riktigt mönsteranfall. Mikael Lustig slog en låg boll mot bortre stolpen, där Bajrami rusade fram och enkelt satte bollen i mål.

I inledningen av andra halvlek drog holländarna en boll i ribban, men därefter hände inte mycket framåt för Hollands del.

-Defensiven var klockren, vi stängde dem både centralt och på kanterna, säger Lennartsson och lagkapten Mattias Bjärsmyr håller med:

-Vi hade stenkoll i andra halvlek.

Sverige stod för chanserna och Bajramis klubbkamrat Denni Avdic, som kommit in sedan Pontus Wernbloom tvingats utgå med en lindrig ögonskada, fyllde på med 2–0 knappt tio minuter in i andra halvlek.

I matchens slutminut fastställde sedan Ola Toivonen, Malmö FF, slutresultatet genom att skruva in en frispark.
Annons