Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertydligt om 30-plussare i storstad

Dumpa honom
Biostaden
Originaltitel: He’s just not that into you
Genre: Romantisk komedi
Premiär: 13 mars 2009
Med: Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore med flera
Regi: Ken Kwapis
Speltid: 2 tim 9 min
Censur: Barntillåten

Annons

Betyg: 1 ”Romantiska filmer förstör ditt kärleksliv”, hävdade en artikel i Aftonbladet härom veckan och hänvisade till en studie från Skottland. ”Personer som ser dessa filmer tror oftare på förutbestämd kärlek, enligt studien. Dessutom väntar sig fler av dem ett perfekt förhållande direkt”.

Personer som ser filmer som ”Dumpa honom”, å andra sidan, tror snarare på självmord. Den innehåller inte tillräckligt mycket kärlek för att vara romantisk och är inte tillräckligt rolig för att vara en komedi. Jag har hört fler skämt i P1:s radiogudstjänst. På långfredagen.

Under drygt två timmar passerar ett halvdussin typiska 30-plussare-i-storstad revy. (”Revy” låter i och för sig lite för kul. De passerar snarare som en begravningsprocession). Någon är Jennifer Aniston, någon är Scarlett Johansson och någon är Ben Affleck, men de är alldeles för lika för att man ska minnas vem som dejtar vem, för att inte tala om varför. Och det är lite husrenovering och lite nätdejting och lite sviktande sexlust, och det hade inte kunnat vara mer övertydligt om regissören kommit in i salongen och vrålat sina avsikter i ditt öra.

Kännetecknet på en riktigt bra romantisk komedi är att när man sett den vill man bli kär, ta på sig en lång halsduk och fånigt leende hålla någons händer i fallande löv.

Efter ”Dumpa honom” vill man läsa Bitterfittan och gå i kloster.

Mer läsning

Annons