Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överraskning för Inlandsbanans resenärer

Frukost med folkdansuppvisning som överraskning fick resenärerna med Inlandsbanan när de steg av tåget vid Sikås station.

Resenärerna på Inlandsbanan fick en riktig överraskning tidigt på morgonen. När de nådde Sikås, där många tänkt att inta sin frukost, så bjöds där inte bara på fika, utan även dansuppvisning av Hammerdals folkdanslag:

– Vi dansade här på perrongen en gång förra året, berättar Elisabeth Modigh. Det blev så uppskattat så därför ville vi dansa för dem i år också.

Dansarna, som virvlade om framför stationen, var utklädda i gammaldags slåtterkläder (även om kläderna var litet för rena och oslitna för att verka riktigt trovärdiga). Kåsor och andra redskap hängde och slängde från livremmarna.

De resande, som lite sömniga anlände med tåget, vaknade snabbt och gjorde stora ögon. Först gällde det att köa och hinna få tag i fikat, men sedan fick man fort fram kamerorna. Bland resenärerna fanns bland annat ett gäng svenskamerikaner, som stampade takten till "Oh Susanna". Inslaget var mycket uppskattat av alla resenärer.