Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar kommunens vargbeslut

Två beslut i kommunstyrelsen som handlar om vargfrågan överklagas till förvaltningsrätten av två privatpersoner i kommunen.

Det handlar om två medborgarförslag som kommunstyrelsen tog ställning till i mars. I det ena förslaget kräver två invånare att Härjedalens kommun gör en egen analys av vilka konsekvenser statens rovdjurspolitik får för Härjedalens invånare.

Enligt ks ligger frågan utanför vad kommunen kan besluta om. Samtidigt så uppmanas alla politiska partier att driva frågan på regional och nationell nivå. Förslaget avslogs.

Det andra förslaget vill att kommunen ska verka för en mer restriktiv rovdjurspolitik. Kommunstyrelsen skriver i sitt beslut att Härjedalen i olika sammanhang framfört sin syn på rovdjursförvaltningen och krävt begränsningar i exempelvis björnstammen i området.

Därmed anses det medborgarförslaget besvaras.

Men det tycker alltså inte två kommuninvånare som nu överklagat båda besluten till förvaltningsrätten i Härnösand.