Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar dom efter dödsolycka

Östersunds tingsrätt frikände bolaget Enercon efter dödsolyckan vid vindkraftbygget i Hammerdal 2011. Nu överklagar den döde mannens familj domen.

Annons

Det var den 26 maj 2011 som en arbetare på ett vindkraftbygge i närheten av Hammerdal omkom efter att ha fallit ungefär elva meter ner i ett betonggolv. Åklagaren Åse Schoultz väckte åtal mot bolaget Enercon och en person i företagsledningen för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död. Åklagaren yrkade på minst två miljoner kronor i företagsbot. Östersunds tingsrätt valde att frikänna bolaget och den representant från ledningen som stod åtalad.

Nu har både åklagaren Åse Schoultz och den döde mannens familj överklagat tingsrättens dom. Åse Schoultz skriver i sin överklagan att tingsrätten har felaktig bevisvärdering i målet. Som grunder till överklagan skriver familjens målsägandebiträde att bolaget och ledningens representant har gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död på det sätt som åklagaren beskriver.