Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar beslut om flyttuvor

Länsstyrelsen beslutade 22 juni 2010 att Ljusnans Vattenregleringsföretag ska ta hand om flyttuvor i Svegsjön. Men nu överklagar de beslutet.

Ljusnans vattenregleringsföretag blev ålagda att rensa Svegssjön på flyttuvor, men överklagar nu beslutet och det föreläggande som framgår av beslutet undanröjs.

Ljusnans vattenregleringsföretag menar att beslutet avser förhållanden som redan är korrekt och behörigen handlagda och uttömmande slutligt prövade i vattendomstolen, i andra hand att beslutet avser förhållanden som är reglerade i en lagakraftvunnen dom och omfattas av domens rättskraft och att Länsstyrelsen inte är behörig att ändra en sådan samt i tredje hand att beslutet bygger på en felaktig uppfattning om sakomständigheterna och därför är såväl onödigt i sig som onödigt betungande för LsVF.

Ärendet har varit pågående under flera år och överklagats fram och tillbaka. Det var Bo Yman, dåvarande ordförande i Sveg-Herrö fiskevårdsområdesförening som anmälde att företaget inte skött konsekvenserna av vattenregleringen i Svegssjön så som de skulle.