Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överdrivet positivt om Ström

I LT 22 april kunde man läsa att det 2020 bor 15 000 invånare i Strömsund. Kommunalråden i Strömsund har fått möjlighet att breda ut sig i media och där lagt fram en bild av kommunen som inte överensstämmer med verkligheten. För några veckor sedan skickade kommunen ut information som visar att 2013 minskade antalet invånare med 154 personer och är för första gången under 12 000 trots alla projekt.

Under ett antal år har Strömsunds kommun tagit emot AFA-pengar av betydande belopp som räddat årsredovisningarna till plusresultat. 2014 fick kommunen för första gången en skarp anmärkning från revisorerna som man bortsåg från och där RD som enda parti lade in ett yrkande som röstades ner.

Förra året kunde vi läsa att barnfattigdomen var högst i Strömsund. Kommunen har den högsta arbetslösheten bland ungdomar – mellan 23-24 procent (högst i länet), samt 11 procent bland äldre. Dessa siffror har varit desamma under hela mandatperioden.

Barn- Kultur- och Utbildningsförvaltningen gick minus 8 miljoner kr och Socialnämnden minus 14 miljoner kr redan fyra månader in på året.

Kommunen går back 8 miljoner kr enligt en rapport. För att få EU-medel till ett projekt måste kommunen skjuta till lika mycket av kommunens skattepengar.

Gudrun Hansson uttalar sig i Strömsunds Lokaltidning att man drivit många framgångsrika projekt. Var ligger framgången i dessa projekt?

Vid RD: s valframgång 2006 sa Lennart Oscarsson (S): "Nu får de visa vad de går för".

Nu har S visat vad de går för. Ekonomin är ur balans och arbetslösheten hög . En liknande situation förelåg också 2006. Om (S) vinner valet 2014 så är det indragningar som gäller i ytterområdena men inte i tätorterna.

Vad beträffar nya arbeten så lovade Gudrun Hansson 600 nya jobb under mandatperioden. Upp till bevis! Susanne Hanssons vision om 15 000 invånare 2030 har hämtats från Fablernas värld.

Kommunalråden har bevisligen inte själva arbetat med utveckling av kommunen utan största delen av tiden ägnat sig åt Facebook och att sitta av möten 5 dagar i veckan.

Detta plus det faktum att inte oppositionen fungerat förutom Rättvis Demokrati som ensamt fört oppositionspolitik under mandatperioden.

Vad beträffar EU-valet så finns det ingen anledning att rösta på en S-kandidat som uträttat minst av alla, enligt utredning.

Göran Edman (RD), Strömsund

Tony Olofsson (RD), Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel