Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Olofsson

Vår pappa Ove har avlidit vid 68 års ålder.

Annons

Han är född och växte upp i Gunnarvattnet på HansPålsagår’n tillsammans med sina föräldrar, sin bror och morfar. Efter avslutande folkskola började han arbeta i skogen med sin far, bara fjorton år gammal.

Pappa började tidigt i sin ungdom åka längdskidor och han var en duktig skidåkare. När han gjorde lumpen fick han åka till Schweiz för att tävla. I början av 60-talet flyttade han till Föllinge och började tävla för Föllinge IK. 1962 träffade han vår mamma Birgitta och de gifte sig -67. Samma år föddes Tinna och tre år senare Heléne.

I mitten av 60-talet flyttade pappa till Östersund och började jobba på Gärdin och Persson. 1978 köpte familjen ett radhus och flyttade till Krokom. Pappa började jobba som civilanställd på I 5, där han var kvar tills han gick i pension för tre år sedan.

Det stora skidintresset har följt pappa genom hela livet och han har åkt många långlopp, bland annat Vasaloppet, Haldo Hanssons och Flyktingloppet. Han tävlade även för I 5 i längdskidor och skidskytte. Men han har också hållit på med andra idrotter som orientering och fotboll. Sin lediga tid tillbringade han gärna i stugan i Gunnarvattnet där han gick till fjälls, fiskade och plockade bär. Jakt var ett annat av pappas stora intressen och han jagade älg i många år med Forsåsens jaktlag.

För drygt två år sedan fick han sitt första barnbarn, Irma, som var moffas lilla charmtroll och som han tyckte var bedårande och rolig. Tyvärr så hann inte pappa träffa sitt yngsta barnbarn Sigge som föddes i slutet av april och som skulle komma upp från Stockholm och vara här några veckor i sommar.

Det senaste året har pappa sysslat med en mängd smårenoveringar av hemmet och det sista halvåret har han ställt upp som hundvakt till Tinnas boxervalp flera gånger i veckan, vilket han tyckte var jätteroligt.

Pappa har alltså ställt upp för oss döttrar när vi har behövt något, ett exempel är alla flyttlass som han har kört fram och tillbaka åt oss genom hela Sverige och även Norge.

Det är med stor sorg och saknad som vi tar farväl av vår älskade pappa som lämnat vår mamma och oss alldeles för tidigt.

Mer läsning

Annons