Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Lindefjell

/

Ove Lindefjell avled den 29 december 2008 lugnt och stilla i sitt hem på Frösön i en ålder av 73 år.

Annons

Ove var född och uppvuxen i Östersund och efter skolgång och militärtjänst i Östersund flyttade han till Härnösand. Vid Högre tekniska gymnasiet utbildade han sig till byggnadsingenjör och tog sin examen 1960. I Härnösand träffade han sin Birgit, född Leander, och de gifte sig 1961 i Frösö kyrka. De fick tre barn tillsammans Agneta, Peter och Helena.

Oves första tjänst var vid Erik Herolfs ingenjörsbyrå AB i Sundsvall. 1963 flyttade familjen till Östersund, där Ove var anställd några år hos Olov Svensson ingenjörsfirma AB. Från 1967 anställdes han av byggfirma Joel Persson KB i Östersund, som 1975 uppgick i byggfirman Anders Diös AB. Där blev han fram till dess att detta företag lades ner i Östersund 1985. Under ett par år drev Ove en egen firma inom byggmaterialförsäljning, och blev sedan anställd som säljare hos Beijer byggmaterial i Östersund. Där arbetade han fram till sin pensionering.

Ove var mycket idrottsintresserad och simning var hans egen gren. Redan som ung var han en lovande tävlingssimmare och när han gick på "Teknis" i Härnösand ingick han i skolans simmarlag. Han spelade dessutom handboll och var också handbollsdomare. När familjen flyttade till Östersund blev slalomåkning det stora intresset. Ove och hans far byggde en sportstuga i Duved, där familjen tillbringade mycket av sin lediga tid. Barnen tävlade för Östersund-Frösö slalomklubb och Ove var med i dess styrelse, bland annat som vice ordförande några år och som tävlingsledare vid många alpina tävlingar. Han var också ordförande i Jämtland/Härjedalens alpina kommitté.

Många sommarveckor tillbringade familjen i sommarstugan i Härnösand, där Ove kände stor glädje över samvaron med släktingar och vänner. Tillsammans med familjen gjorde han också många semesterresor i Sverige och runtom i Europa. De två sista åren innehöll även de en del resor. 1995 genomgick Ove en svår hjärtoperation, som ledde till många följdsjukdomar. Han repade sig successivt men blev så småningom rullstolsburen.

Ove fann sig I sin situation och såg alltid framåt och försökte göra det bästa av varje dag. Hans glada humör och humoristiska livsinställning fanns in i det sista. Trots beskedet i oktober 2008 om en obotlig cancer lät han inte det överskugga glädjen över den tid han hade kvar. Han såg fram emot julen då hela familjen skulle vara samlad och han skulle få träffa barn och barnbarn. Julen kom och han kunde vara med precis som han önskat. Men när helgen var över orkade hans kropp inte längre och han somnade in lugnt och stilla.

Ove lämnar ett mycket stort tomrum efter sig, men också många glada och ljusa minnen.

Ove sörjs och saknas av makan Birgit, barnen Agneta, Peter och Helena med familjer samt släkt och många vänner.

Familjen

Mer läsning

Annons