Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ove laddar för ny spelmansträff i Bensjö

Så är det åter dags för det årligen återkommande musikaliska lyftet av Bensjö, söder om Bräcke.

Programenligt arrangeras byns spelmansträff första fredagen efter midsommar, i år för tolfte gången i ordningen.

Då förvandlas i bruklig ordning den gamla byskolan till tummelplats för spelmansfolk från hela södra Norrland.

I fjol kom ett drygt 50-tal spelmän och det spelades både utomhus och i de flesta av den gamla skolanläggningens skrymslen.

– Vi har inga särskilda artister, eftersom vi inte har råd med sånt, men det brukar gå bra ändå, säger arrangemangets musikaliske promotor Ove Magnusson.

– Folk kommer ju.

Ove Magnusson konstaterar att den musikintresserade publiken med fördel även bör uppsöka skrymslena och inte bänka sig framför scenen.

– Det är faktiskt ofta i skrymslena som det svänger bäst.

Det är fri entré till arrangemanget, som är fika- och hamburgarfinansierat och som Bensjö byaförening står bakom.

Ett par veckor därefter, tisdagen den 13 juli, bjuder samma byaförening till storbandsjazzafton med efter en tids törnrosasömn återuppväckta tiomannabandet Håttgåbban, som för övrigt firar 40 i år och som numera spelar under ledning av saxofonisten Kjell-Erik Ahlgren.

Under några år har Bensjöjazzens band utgjorts av Silver Gorillas.

Håttgåbban har för övrigt i år ytterligare en spelning, nämligen söndagen den 18 juli i Monica och Sören Anderssons kafé i Marieby.