Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Isaksson

/

Ove Isaksson, Sundsvall, avled den 21 februari efter en längre tids sjukdom. Ove blev 84 år.

Annons

Våra tankar går till sonen Johnny och dottern Ann-Britt med familjer.

Ove föddes i Brocksjön vid Inlandsbanan, sydväst om Hoting, där hans far var rallare och modern hemmafru. Han växte upp tillsammans med fem bröder och en syster. Han följde i sin fars fotspår och började direkt efter avslutad skolgång som banarbetare vid SJ där han stannade fram till sin pensionering. Han visade tidigt sin mångsidighet och kunnighet inom flera områden och tjänstgjorde bland annat i Sollefteå, Östersund och Njurunda.

Som 20-åring var Ove med om elektrifieringen av Västeråsbanan. Då träffade han sin blivande hustru ”Gullan” som kom från Tillberga. De gifte sig 1946 och fick tillsammans sonen Johnny och dottern Ann-Britt. Gullan avled 2004. Ove hade gott läshuvud och uppmuntrad av sina chefer läste han på kvällstid och på korrespondens till ingenjör. Han tog sin ingenjörsexamen i väg- och vattenbyggnad som privatist i Hässleholm 1953. Efter examen placerades Ove vid SJ bansektion i Östersund och förflyttades 1964 till Sundsvalls bandistrikt där han avancerade till sektionschef. Han var ansvarig för om- och nybyggnad av många små och stora projekt allt från banvaktstugor till stationshus och större verkstäder inom Västernorrlands och Jämtlands län.

Ove var intresserad av sport och i synnerhet curling. Han var initiativtagare till curlingbanan vid Västra station i Sundsvall och bildandet av SJ Curlingklubb 1962. Ove var klubbens kassör från bildandet till nedläggningen 2007. Han var en framgångsrik curlingspelare och tog många segrar inom SJ curlingverksamhet runt om i Sverige både individuellt och i lag. Han spelade även i mixade lag där hans hustru Gullan var med. Tillsammans tog de flera segrar.

1980 när nuvarande curlinghallen byggdes i Gärde ansvarade Ove för byggnationen som utfördes av curlarna själva. Han berättade många roliga episoder från detta bygge då många av curlarna som hjälpte till aldrig tidigare hållit i en hammare.

Ove var aktiv spelare tills han fyllde 80 år men då i Old Players Curling Club. Han var också aktiv i SJ gymnastikklubb långt efter sin pensionering. Utöver detta var han en framgångsrik boulespelare. I Frankrike tog han Svenska Rivieraklubbens mästerskapsmedalj 2007. I över 50 år var han även aktiv i Järnvägarnas driftvärn och han var en av stöttepelarna när det gällde drift och underhåll av driftvärnsgården i Storlien fram till dess nedläggning 2004. Han var revisor i driftvärnets kamratförening i Sundsvallsdistriktet.

Varvat med allt detta fann Ove tid både till fiske och bärplockning vid fritidshuset i Skrängstabodarna. Tillsammans med kompisen Tore fortsatte han sitt boulespel och de gjorde flera bussresor i Europa innan sjukdomen satte stopp.

Saknaden efter Ove är stor. Så länge vi kan minnas finns han bland oss.

För Oves alla kamrater och vänner inom järnvägssektorn:

Jan Guander,

Sven-Göran Holm,

Tore Matslofva ,

Berthold Nilsson

oc h Bosse Sandström

Mer läsning

Annons